Διονύσης Αθ. Σταματόπουλος

Διδάσκει την βυζαντινή μουσική από το 2015 από την θέση του καθηγητού στο Ωδείο «Σωτηροπούλου» της Πάτρας.

Ένα όνειρο που ξεκίνησε από παλιά…

Από το 1993 μέχρι και σήμερα υπηρετεί την Βυζαντινή Μουσική ως ιεροψάλτης σε ναούς τής Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Από τον Δεκέμβριο τού 2014 μέχρι και τον Απρίλιο τού 2016 υπηρέτησε ως Πρωτοψάλτης το αναλόγιο τού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος Γλαύκου Πατρών, ενώ από τον Απρίλιο τού 2016 μέχρι και σήμερα είναι Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Άγιας Βαρβάρας Πατρών με Πρωτοψάλτη τoν διδάσκαλό του και μέντορά του στην μουσική τέχνη κ. Δημήτριο Γαλάνη.

Από παιδί ακόμα, αγάπησε την ψαλτική τέχνη

Τα πρώτα ερεθίσματα για την ενασχόλησή του με την βυζαντινή μουσική προέρχονται από την ενορία τού εφημερίου πατέρα του, τον Ιερό Ναό Άγιου Παντελεήμωνος Προαστείου Πατρών, στον οποίον ήλθε σε πρώτη επαφή με τους ύμνους και το τυπικό τής Εκκλησίας.

Από το 1993 μέχρι και σήμερα υπηρετεί την Βυζαντινή Μουσική ως ιεροψάλτης σε ναούς τής Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Από τον Δεκέμβριο τού 2014 μέχρι και τον Απρίλιο τού 2016 υπηρέτησε ως Πρωτοψάλτης το αναλόγιο τού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος Γλαύκου Πατρών.

Από τον Απρίλιο τού 2016 μέχρι και σήμερα είναι Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Άγιας Βαρβάρας Πατρών με Πρωτοψάλτη τoν διδάσκαλό του και μέντορά του στην μουσική τέχνη κ. Δημήτριο Γαλάνη.

Ηχογραφήσεις

Τον Ιούλιο του 2020 ηχογράφησε τον Παρακλητικό κανόνα του Αγίου Παντελεήμωνος εις μνήμη του αείμνηστου Πατρός του Ιερέως Αθανασίου Σταματοπούλου.

Ακούστε στο κανάλι μας
Εκδόσεις

Έχει εκδώσει τον Α´ και Β’ Τόμο των Απάντων του Μπαλασίου Ιερέως και Νομοφύλακος (Πάτρα, Απρίλιος 2019) (Πάτρα, Απρίλιος 2020).

Διαβάστε περισσότερα
είπαν για εμάς

Ο κ. Διονύσης ο καλύτερος δάσκαλος και αξιόλογος μουσικός. Στα μαθήματα βυζαντινής μουσικής μαθαίνεις τι σημαίνει ότι μέσω παραλλαγής σημειώνεται πραγματική πρόοδος σε έναν ιεροψάλτη.

εξαιρετικός δάσκαλος, μεθοδικός, τυπικός, πολύ καλός μουσικός και στα μαθήματα διαπιστώνεις την αγάπη για την μουσική, την παράδοση και τον κόπο πολλών ετών…